Avui assistim a la reunió convocada de manera urgent per part de la Secretaria de Salut Pública Dra. Carmen Cabezas, amb la presència del Dr. Rafael Ruiz Director d’estratègia d’Atenció Primària.
 
Se’ns informa que:

  • Ahir es va aprovar per part de la Comissió Interterritorial de Salut Pública, a petició de la Ponència de Vacunes, iniciar el procés de vacunació de la 3ª dosi per les persones usuàries de residència de gent gran i centres de dia integrats, sempre segons criteri d’edat.
  • La vacuna serà Pfizer
  • Per criteri d’immunocenescència, s’inclourà les persones majors de 40 anys amb Síndrome de Dowm.
  • El motiu d’aquesta 3a dosi recau en el fet que un cop revisades les noves evidències publicades per l’Agència de Salut Publica Anglesa el 9 de setembre d’enguany, es conclou que a partir dels 6 – 8 mesos posteriors a la pauta de vacunació, el nivell d’anticossos baixa en el que respecta a la protecció simptomàtica de la malaltia. És a dir, no tant la pròpia protecció de la persona vacunada, sinó el nivell d’infectivitat a la resta.
  • La 3a dosi es començarà a administrar de manera imminent. Seran els equips de coordinació de residència i atenció primària qui, a través de cada territori, comuniquin les dates de vacunació.
  • ACAD ha preguntat sobre la vacunació ALS CENTRES DE DIA. Se’ns informa que els integrats estan inclosos a aquesta primera acció. Els centres de dia autònoms, de discapacitats i SAD seran cridats com l’altra vegada dintre de l’acció comunitària.
  • El Consentiment Informat no es tornarà a demanar per escrit, donat que respon al mateix criteri: vacunació enfront de la COVID19. Serà la DUI que al moment d’administrar la 3a dosi ho pregunti de manera oral, i es registrarà.
  • Es pregunta què passa amb aquelles persones que es neguin a la 3ª dosi, encara que tinguin l’anterior pauta completa. La Secretària Cabezas ens diu que ens donaran resposta en breu, donat que això podria alterar com apliquem els centres els protocols de contactes estrets.
  • Els centres de dia integrats que encara no han obert, hauran de coordinar aquesta acció de vacunació amb les seves referents.
  • També s’ha preguntat per la possibilitat de poder demanar el passaport de vacunació a les persones treballadores, usuàries i visitants. Se’ns informa que la Comissió ho està estudiant arran de la nova sentència del TSJ que obre la possibilitat d’aplicar-ho en moments i espais concrets.

Aprofitem aquest comunicat per ressaltar que la nova inclusió de les PCR seqüenciades a l’últim protocol de maneig de la COVID19 a residències, va ser una proposta que ACAD va portar davant el Departament de Salut i el Departament de Drets Socials a principis d’agost, i que s’ha vist consolidada en aquest nou document.