ACAD alerta que les residències de gent gran i centres de dia estan a punt de col·lapsar per les nombroses baixes del personal laboral causades per la pandèmia. En aquest cas, afegim una situació més greu que hem constatat els darrers dies quan el departament de Salut tramita sistemàticament la baixa de treballadors amb resultat de PCR no concloent.

Per ACAD aquesta decisió significa un greu incompliment del protocol COVID que s’afegeix a la crítica situació que viuen els centres per la manca de treballadors. Com ja hem dit en reiterades ocasions, la situació organitzativa dels centres està al límit ja que tenen grans dificultats per trobar personal per suplir les baixes provocades per la COVID.

D’altra banda, constatem també un ball de criteris per donar l’alta a treballadors segons el metge que gestioni les baixes, ja que alguns decideixen allargar més dels 7 dies tot i obtenir resultats negatius a les proves.

 

Mantenir el sobre cost COVID

ACAD torna a recordar que la Generalitat encara no ha anunciat la renovació per aquest 2022 del sobre cost COVID a les residències i centres de dia. Sense aquesta aportació, moltes residències es veuran obligades al tancament, ja que no podran assumir els costos generats i sobrevinguts per la pandèmia.

 

Si voleu ampliar més informació, podeu contactar amb

ACAD 93 706 58 50