Ahir les patronals ACES, ACAD i UPIMIR, es van reunir amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano per exposar-li els principals temes que preocupen al sector social.  

Durant la reunió es va parlar sobre:

  • La problemàtica actual pels sobrecostos experimentats durant els darrers dos anys en un context d’inflació desmesurada i, per tant, l’insuficient increment de tarifes del 4% previst per a aquest 2023.
  • L’obsolescència de la Llei de serveis socials, sobre la qual es regeix el sector, tant pel que respecte al model d’atenció, com als ratis que tenim de treballadors, els quals són totalment insuficients vist com ha canviat el perfil dels usuaris en els últims 23 anys. En aquest sentit, també es va parlar de la dificultat sobrevinguda que tenim per trobar professionals, sobretot sanitaris i sobre la idoneïtat de tenir el perfil de RHS o alternatives al mateix.
  • El procés d’acreditació i com pensa actuar al Departament al respecte donat que la gran majoria de centres son anteriors al 2015.
  • Les inspeccions als centres, les quals, segons el que li vam transmetre haurien d’estar basades sobre criteris objectius i en base a una llei que no estigui obsoleta.
  • El seguiment del progrés de la creació de l’Agència Integrada Social i Sanitària.

La trobada va ser molt cordial i el conseller ens va fer saber que era conscient de les tensions econòmiques del sector i que estaven estudiant si hi ha marge de millora en la proposta de l’increment del 4%, al mateix temps que s’està negociant l’ajut per fer front als sobrecostos.

Com sempre, us mantindrem informats sobre l’evolució dels temes tractats amb el conseller.