Aquest matí el grup de treball de centres de dia d’ACAD ha mantingut una reunió amb la secretària de Salut Pública, la Sra. Carmen Cabezas en la que també hi eren presents el Director Pla Director Sociosanitari, el Dr. Sebastià Santaeugènia, el gerent territorial de Barcelona, el Dr. Rafael Ruiz i el sr. Joan Carles Contel, membre del Pla Interdepartamental Atenció Integrada sanitària i social.

ACAD va sol·licitar aquesta reunió davant la manca d’un pla especial per a centres de dia davant aquesta nova onada que estem vivint.

En ser una reunió tècnica, ACAD hi ha anat amb 3 propostes concretes:

  • Proveir de TAR i accés al TARCAT als centres de dia per tal de poder fer cribratges i no dependre de la capacitat de primària i de la disparitat de criteris entre els diferents CAP.
  • Establir un document oficial i estandarditzat de derivació sanitària per a treballadors i usuaris que faciliti que el criteri per part dels metges de capçalera sigui únic. Això evitaria el que estem vivint avui en el sector que des dels CAP treballadors de centres de serveis socials, correctament vacunats i asimptomàtics han de fer aïllament per ser contacte d’un positiu.
  • ACAD també ha proposat que tot centre de dia amb 3 casos positius confirmats sigui considerat un brot i es tanqui preventivament durant 10 dies per evitar més contagis.

La nostra impressió és que les mesures proposades han estat benvingudes i tenen un clar sentit sanitari, malgrat això la Secretària ens demana uns dies per tal d’estudiar-les, ja que totes elles tenen conseqüències més enllà de l’aspecte de salut pública.