ACAD, Associació de Centres d’Atenció a la Dependència, considera, i sempre segons criteris mèdics, que les residències tornen a ser indrets segurs arrel de la vacunació i de l’aplicació de totes les mesures de prevenció que s’estan prenent. El president d’ACAD, Joan Gràcia, remarca que: “Des de les residències d’ACAD hem constatat que l’índex de resposta positiva a la vacunació voluntària ha estat superior al 90% entre les persones usuàries i més del 80% en el personal que hi treballa a les residències. Considerem que cal seguir informant a la ciutadania dels beneficis que implica una vacuna que s’està demostrant que és totalment segura.”

 

Josep Maria Casanovas, gerent del grup Lantus i doctor en medicina, considera que “la vacunació massiva que s’està fent a residències, tant a persones usuàries com a treballadors, comportarà que els contagis i la mortalitat disminueixin de manera significativa i es faci un pas molt important per declarar les residències com espai segurs davant la Covid-19”. D’aquesta manera es deixa enrere l’episodi tràgic viscut a residències d’arreu del país amb l’explosió de la pandèmia i que la majoria de centres van gestionar de la millor manera possible amb la col·laboració dels Departaments de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies.

           

No abaixar la guàrdia

El president d’ACAD, Joan Gràcia, torna a remarcar que tot i l’inici del procés de vacunació a residències, no es pot abaixar la guàrdia en les mesures de protecció vers la Covid-19. Gràcia insisteix en mantenir totes les mesures de precaució: “El rentat de mans, l’ús de la mascareta i la distància social són eines fonamentals per mantenir a ratlla el virus. Si a això li sumem la mesura de medicina preventiva que comporta la vacuna, podem afirmar que la malaltia es pot controlar”.

 

Insistim que cal incloure els centres de dia

El president d’ACAD Joan Gràcia, considera que també cal incloure en aquesta primera ronda de vacunacions al personal i usuaris dels Centres de Dia, ja que són també col·lectius inclús de major risc que els de les residències pel fet d’haver-hi més desplaçaments i contactes entre usuaris, personals i familiars. Per tal de seguir amb la seva activitat, ACAD assegura una vacunació efectiva als centres de dia és la millor eina de prevenció per a tothom. A més, ACAD destaca de la importància que juguen els centres de dia en la salut de les persones usuàries.

 

Sobre ACAD

ACAD, que representa més de 7.000 places de residències i serveis d’atenció a la dependència, continuem treballant per garantir el màxim benestar i salut dels nostres usuaris i usuàries.

Barcelona, 30 de desembre de 2020