Reclamen que s’acordi un full de ruta entre les patronals del sector i els departaments de Salut i Drets Socials, de manera que es garanteix el funcionament de les residències.

 

L’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència (ACAD) ha reclamat a les autoritats que consensuïn un criteri i unes instruccions que aportin seguretat jurídica a usuaris i personal de les residències. “Els darrers dies estem assistint a un seguit de declaracions i afirmacions per part dels responsables de les diferents administracions que arriben a ser contradictòries entre elles i generen un greu desconcert en el sector de les residències i l’atenció a la gent gran”, explica l’ACAD en un comunicat.

En aquest sentit, lamenten que els centres s’assabenten de les decisions i dels canvis de les mesures a través dels mitjans. Per això, reclamen que s’acordi un full de ruta entre les patronals del sector i els departaments de Salut i Drets Socials, de manera que s’evitin incerteses en el funcionament diari de les residències.

L’associació insisteix que anuncis contradictoris sobre les quarantenes dels contactes vaccinats generen confusió i afecten greument al funcionament dels centres. “Des d’ACAD evidenciem una manca de criteri únic i la manca d’instruccions a seguir que aportin seguretat jurídica en les accions que hem de realitzar en el nostre dia a dia”, reitera l’associació, que s’ofereix per col·laborar amb l’administració per consensuar protocols.

Vilaweb