Benvolguts associats,

Amb l’acomiadament de l’any és un d’aquells moments que anima a fer balanç: d’aquest 2021 que deixem enrere naturalment n’hem de destacar les dificultats i la duresa que comporta conviure amb la pandèmia, amb la incertesa constant de canvis de normatives, amb la dificultat de substituir personal per baixes i aïllaments, amb una major dependència dels nostres usuaris i la dificultat de fer nous ingressos. Sens dubte aquest ha estat un any dur i difícil, però des d’ACAD volem destacar un aspecte molt positiu: Hem vist com el sector ha fet pinya, portes endintre els socis d’ACAD han estat més actius que mai ajudant-se els uns als altres. Com diu la dita, a bona mar tothom és mariner, i és cert que aquests darrers anys fan treure el millor de nosaltres.

Per ACAD també ha estat un any de molta feina, però acabem l’any amb més socis que mai i consolidant-nos com la segona patronal de Catalunya, sent la primera en centres de dia independents.

Acomiadem un any i donem la benvinguda a un altre que ben segur estarà també ple de reptes que ens agradarà fer-ne front amb l’ajuda de tots vosaltres. En destaquem els més importants:

Hem de lluitar perquè el procés d’acreditació de nous centres no sigui traumàtic per al sector.

Hem d’evitar la consolidació d’un conveni col·lectiu que beneficia a una petita part del sector i crea una doble escala salarial proposant-ne un de més inclusiu i consensuat.

Hem de defensar una millora de tarifes que ajudin a contrarestar l’IPC desbocat, permetin una millora de la qualitat del servei i una millora de les condicions laborals.

El sector ha de dignificar-se i fer-se atractiu, ja que són òbvies les dificultats que tenim per atraure talent.

Hi ha un greu problema amb els diplomats en infermeria que no troben atractiu el nostre sector al qual cal donar solució urgent.

Hem de seguir lluitant amb l’administració per a reduir l’IVA al 4% per tots els serveis vinculats a la dependència.

Com veieu iniciem un 2022 ple de reptes que afrontem amb ganes i il·lusió gràcies al suport que ens esteu donant dia a dia. Seguim doncs treballant per protegir a la gent gran i a donar suport al nostre sector i als centres que en formen part.

Ens acomiadem desitjant-vos a tots un FELIÇ 2022 i agraint-vos que sigueu al nostre costat.

Moltes gràcies.

Junta Directiva d’ACAD